Feestelijk ontvangstdiner Italiaans seminarie

donderdag, 7 september 2017

De rector en priesterstudenten van het seminarie van Faenza (Emilia Romagna, Italië) zijn deze week te gast in het Sint-Janscentrum. Ze verblijven in ons huis in het kader van een studiebezoek, om de Kerk in Nederland meer van nabij te leren kennen.

Op donderdag 7 september hadden we een feestelijk ontvangstdiner met als eregast mgr. A. Cavalli, de apostolisch nuntius in Nederland, die ook hoofdcelebrant was tijdens de Eucharistieviering. Daarbij waren verschillende Italiaans-sprekenden uit ons bisdom uitgenodigd.

Tijdens het diner heeft Mgr. Schröder zijn nieuwe boek ‘De priester als profeet’ gepresenteerd en het eerste exemplaar aan de nuntius aangeboden. Nadere informatie over dit boek en bestelmogelijkheden vindt u op de website van Betsaida:

De verbroedering van onze beide seminaries, uit Italië en uit Den Bosch, is nog maar pas begonnen maar is alvast zeer verrijkend.Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook