Sonnius infokrant 2011

donderdag, 10 maart 2011

Jaarlijks geeft Priesterfonds Sonnius een infokrant uit voor de begunstigers. Op de voorpagina van de editie die binnenkort wordt verzonden, opent mgr. Hurkmans met Goed Nieuws voor u! “Gelukkig valt er vanuit de Kerk goed nieuws te melden. Hierover leest u in deze seminariekrant. Natuurlijk is het nodig eerlijk te zijn en toe te geven dat de Kerk haar schaduwzijde heeft. Wij hebben dit pijnlijk moeten ervaren. Die donkere kant van de Kerk komt echter zo vaak alleen in de media naar voren. Daarom ben ik blij u uit te mogen nodigen in deze krant het goede nieuws uit de Kerk te lezen.”

Sonnius Infokrant 2011Verder in deze actiekrant bijzondere aandacht voor de viervoudige priesterwijding als bekroning op het door paus Benedictus XVI uitgeroepen Jaar van de Priester.

Ook aandacht voor de wijding van de twee hulpbisschoppen mgr. Mutsaerts en mgr. Liesen die ons bisdom versterken. Na de indruk­wekkende plechtigheid in de Sint-Jans­kathedraal volgde de feestelijke receptie in het Sint-Janscentrum.

En in 2010 werden ook vijf nieuwe permanente diakens gewijd, een grote rijkdom voor de Kerk van ons bisdom.

Begin juli 2010 was ook de afsluiting van het Jaar van de Priester met de Nationale Priesterdag waar priesters uit het hele land op af waren gekomen. Walter kardinaal Kasper hield een inspirerende lezing in het Theater op de Parade.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de begrafenis van de zo geliefde pater Groenen. Zijn levenswerk was, naast zijn taken binnen de eigen congregatie, zijn grote inzet voor het seminarie van het bisdom.

Dit en nog veel valt allemaal te lezen in de nieuwe editie van de infokrant. Wilt u deze krant ook ontvangen, neem dan contact op met Claartje Dirven, telefoon (073) 613 2000 of e-mail info@sonnius.nlVideogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook