Meeleefdagen tijdens de Goede Week

dinsdag, 22 maart 2011

De veertigdagentijd is aangebroken: een periode om ons te bezinnen op het wezenlijke - en daarom bij uitstek ook een tijd om na te denken over roeping en over de zin van ons leven.

VoetwassingOm daarbij behulpzaam te zijn, stelt het Sint-Jans­centrum de deuren open voor iedereen die geïnte­resseerd is in het priester­schap. Men is van harte welkom om het hoogtepunt van het liturgische jaar, het paas­triduüm, in onze seminarie­gemeenschap te komen meemaken.

We beginnen op woensdag 20 april 2011 met de vespers om 18.00 u. (avondmaaltijd om 17.00 u.). Aansluitend vindt in de Sint-Jans­kathedraal de Chrismamis plaats, waarin de priesters hun wijdings­geloften tegenover de bisschop vernieuwen. Ook op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen zullen we deelnemen aan de plechtig­heden in de kathedraal, verenigd rond onze bisschop, Mgr. Hurkmans. Het feestelijke Paasdiner vindt plaats op zondag 24 april 2011; in de loop van de namiddag begint voor de seminaristen de paasvakantie, en daarmee eindigen dan ook de meeleefdagen. Wie niet in de gelegenheid is om van woensdag tot zondag aanwezig te zijn, kan natuurlijk ook op andere momenten aansluiten.

Schrijf je in via het aanmeldformulier onder het agenda-item

Informatie via telefoon +[31]73-6123055Videogetuigenissen

Getuigenis van paus Franciscus
Getuigenissen van paus Franciscus
en vele anderen

Rondgang

Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum
Neem een kijkje in het Sint-Janscentrum

Relikwie paus
Johannes Paulus II

Relikwie van paus Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum mag zich
verblijden in een bijzondere band
met paus Johannes Paulus II.

Academische samenwerking

Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II
Het Sint-Janscentrum is een academische samenwerking aangegaan met de Pauselijke Universiteit Johannes Paulus II te Krakau.
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook