Heb ik roeping?

Als je een priester vraagt hoe hij tot de zekerheid is gekomen priester te worden, krijg je vaak het antwoord dat er van te voren een tijd is van afweging, van onzekerheid en veel vragen: ”Moet ik dit doen?” Het is belangrijk te erkennen dat je gedachten en gevoelens hebt bij priester worden. Wellicht geldt dit ook voor jou. Dat het je wat doet, als je erover nadenkt.

Priester worden, Ik?

Maar hoewel je gedachten hebt bij de mogelijkheid om priester te worden, wil dat nog niet zeggen dat je die weg ook moet gaan. De uiteindelijke beslissing is de uitkomst van een proces, een persoonlijke weg. Een weg waarin gebed, het lezen en doorleven van de H. Schrift en het regelmatig ontvangen van de sacramenten markeringspunten zijn.

Je onderzoekt de mogelijkheid of dit van God komt of niet. Hieraan zitten twee kanten: een persoonlijke en een kerkelijke kant. Als je onderzoekt wat God van je wil is daarbij onlosmakelijk ook de Kerk betrokken. Je onderzoekt of je God en zijn Kerk goed kunt vertegenwoordigen. Wees niet bang voor de mogelijkheid dat God je voor iets bijzonders vraagt. God houdt van je. Je leven is uiteindelijk vervuld op het moment dat je Gods wens volbrengt.

Adres

Sint-Janscentrum
Papenhulst 4
5211 LC 's-Hertogenbosch