Sint-Janscentrum maakt zich op voor nieuw studiejaar

Medio maart sloot het Sint-Janscentrum de deuren voor studenten en docenten om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Lessen kwamen te vervallen, maar het onderwijs moest doorgaan. Dit gebeurde spoedig in aangepaste vorm, via Zoom en Teams, middels YouTube en literatuuropdrachten. Er werd in moeilijke en voor menigeen verdrietige omstandigheden hard gewerkt… door studenten én docenten.

Filmopnamen

Vier maanden verder: de deuren van het Sint-Janscentrum zijn weer open voor onderzoek en studie in de bibliotheek, om mondeling tentamen te doen, om gesprekken te voeren over roeping, om het bizar verlopen studiejaar 2019-2020 toch min of meer gezamenlijk af te ronden…..én: om kriskras door en rond het huis te lopen om filmopnamen te maken. Behalve voor de studie waren de deuren van het Sint-Janscentrum immers ook gesloten voor de ‘Open Dag’ die in mei gepland was. We werden uitgedaagd om informatie over de diocesane opleidingen op andere wijze te verstrekken dan we gewoon waren. Hierbij het resultaat: een aantal korte filmpjes.

Betekenis van de opleidingen voor het bisdom

In deze opnamen spreekt de bisschop over de betekenis van de opleidingen voor het bisdom, vertelt de studierector over de inhoud van de studie theologie en godsdienstwetenschappen, geven we een rondleiding door het opleidingshuis, delen studenten en ambtsdragers hun ervaring met studie en praktijk…. En wordt de vraag gesteld of het niet iets voor jou is om te gaan studeren, om je aan te melden voor één van de diocesane opleidingen aan het Sint-Janscentrum in Den Bosch.

Vakantietijd

Het Sint-Janscentrum sluit voor even opnieuw de deuren, want de vakantietijd is aangebroken. Dit is een tijd om tot rust te komen, de lege accu terug op te laden en misschien wel een nieuwe weg te gaan in het leven. Neem rustig de tijd om te kijken en te luisteren, na te denken, vragen en indrukken te delen met anderen, een keuze te maken en een stap te zetten. Weet dat je van harte welkom bent!

Priesteropleiding

Diakenopleiding

Catechistenopleiding

Catechistenopleiding aan het Instituut voor Godsdienstwetenschappen (Bonifatius-instituut) in het Sint-Janscentrum te ‘s-Hertogenbosch.

Adres

Sint-Janscentrum
Papenhulst 4
5211 LC 's-Hertogenbosch