Studiedag voor diakens

Op 21 november jl. werd in het Sint-Janscentrum de jaarlijkse diocesane studiedag voor diakens gehouden. Dit jaar kwamen zij samen rondom het thema; ‘Synodaliteit in de Bijbel’.
Het synodaal proces wat vorig jaar door paus Franciscus is afgekondigd heeft tot veel gesprekken geleid in parochies en bisdommen, waarvan de bevindingen zijn neergelegd in rapporten met het oog op de bisschoppensynode volgend jaar in Rome. Maar daarmee houdt het proces niet op. Het gaat verder en vraagt steeds weer om dialoog. (Hoe) kan de Bijbel daarbij een inspiratiebron zijn?
In de ochtend werden de diakens getrakteerd op een inleiding van prof. dr. Wim Weren, emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Na de Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal en de lunch nam Jeroen Goosen, medewerker van ons bisdom voor de diaconie, de diakens mee in het middagprogramma. Deze bestond uit een inleiding, een werkvorm in deelgroepen en uitwisseling. Invalshoek voor het middagprogramma was hoe de diaken verbinding kan maken tussen, liturgie, het werkveld diaconie en de wereld.
Aan het einde van de middag konden de diakens in gesprek met bisschop Gerard de Korte, die eveneens aan deze studiedag deelnam.
Bedankt voor jullie komst en veel zegen!

Adres

Sint-Janscentrum
Papenhulst 4
5211 LC 's-Hertogenbosch